Січень 2023 року розпочався із зниження цін на українських АЗС. Вже кілька днів поспіль водії спостерігають як цінники на бензин, дизель та скраплений газ повільно повзуть униз. Як змінилася вартість усіх видів палива, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Якщо останніми місяцями минулого року українські водії спостерігали переважно зростання цін на паливо, то ситуація у першому місяці 2023 року дещо інша.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, станом на 9 січня середні відпускні ціни на бензин А-95 преміум продовжили опускатися і досягли позначки 52,47 гривні за літр. Якщо порівнювати з попереднім торговим днем, вартість знизилася в середньому на 2 копійки. Також на 2 копійки подешевшав бензин марки А-95 і продається в середньому по 51,48 гривні за літр.

Варто зазначити, що залишилася незмінною ситуація з бензином А-92 та дизельним паливом. Дані види пального в середньому продаються по 50,89 та 55,03 гривні за літр відповідно.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Паливо. Фото: скрін Мінфін
Паливо. Фото: скрін Мінфін

Водночас скраплений газ опустився в ціні одразу на 18 копійок. Середній цінник на цей вид палива становить 29,16 гривні за один літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цінники бензину, солярки та автогазу падають: що побачать українські водії у січні на АЗС.

Також наш портал інформував, в Україні планують змінити процедуру отримання прав водія: буде посилений контроль на іспитах і не тільки.

Крім того, наш портал писав, знадобиться паперовий лист та секунда часу: як відрізнити сурогат від якісного бензину.