Стало відомо про те, що через мережу поширюється повідомлення нібито від Служби безпеки України, де закликають громадян з'явитися до пункту комплектування ЗСУ. Виявилося, що це все фейк.

Про це розповіли у Центрі стратегічних комунікацій.

В Україні вже практично 11 місяців діє воєнний стан та загальна мобілізація, і тому всі військовозобов'язані у віці від 18 до 60 років можуть бути призвані на службу, це права.

Військові ЗСУ. Фото: Youtube
Військові ЗСУ. Фото: Youtube

Ось тільки відбувається це не за допомогою соціальних мереж та месенджерів. Саме такий фейк останні кілька днів активно поширюється по мережі. Українців закликають не вестися на таку дезінформацію.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Надсилають такий фейк українцям, які зараз перебувають закордоном, і автором його стали ніби СБУ.

Зміст такий: "У разі добровільної неявки до пунктів підготовки та комплектування ЗСУ, СБУ звертатиметься до суду з метою депортації військовозобов'язаного в Україну".

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

Такий меседж – це брехня. Офіційні джерела не отримували від СБУ такої вимоги, а також можна помітити помилку у посланні, яку припустилися аферисти.

Наприклад, у слові "Служба" вони пропустили букву "л". Наданий скріншот був з месенджера Telegram, хоча розсилки у СБУ офіційної немає за допомогою цієї платформи.

Більше того, цю новину почав розповсюджувати паблік, якого неодноразово підозрювали у роботі на ворога. Зокрема, вони поширюють інформацію, яка є вкрай вигідною для росіян.

Нагадаємо, що психолог докладно порівняв новорічні звернення Зеленського та диктатора путіна

Раніше повідомлялося, що у "ЛНР" мобік повісився після зґвалтування кадировцями

Також, чи попередять українців про повторний наступ Росії: до Міноборони відповіли