Плюс 5-10% до нинішніх цінників: які продукти можуть подорожчати вже найближчим часом

Продукти, фото: Знай.ua
Продукти, фото: Знай.ua

Значного подорожчання продуктів в Україні у січні-лютому не передбачається, але незначний темп зростання цін матиме місце. У зв'язку із сезонністю можуть піднятися цінники на овочі та фрукти, але сильно це по гаманцях покупців не вдарить. Про це розповіла аналітик "Українського клубу аграрного бізнесу". Експерт заявила, що в січні-лютому через сезонний фактор в Україні можуть подорожчати низка овочів та фруктів. Втім, подорожчання буде відносно незначним – близько 5-10%.

Саша Мудра гучно грюкнула дверима на "Холостяку" і розповіла правду про вибір Топольського: "У світі багато чоловіків"

Саша Мудра з "Холостяк-12", фото: Знай.ua
Саша Мудра з "Холостяк-12", фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит В Україні оновили правила для виїзду за кордон В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Олександра Мудра стала тією, кому Алекс Топольський відмовив у фіналі шоу "Холостяк". Причому виразно здавалося, що він приймав це рішення в останній момент, ґрунтуючись на останньому спілкуванні з дівчатами. Саша видалася йому дівчиною, яка носить рожеві окуляри, жадає сюрпризів та розваг щодня. Топольський переживав, що в спільному житті з Мудрою все кохання кудись подінеться, як тільки прийдуть складнощі, а вони точно прийдуть, адже це життя. Після цього він озвучить своє рішення учасниці шоу та попросив відпустити його. Сидячи в машині після прощання дівчина відзначила, що її не чіпляє вибір Алекса, він зачіпає її самолюбство, а не почуття.

Бобри стали на бік ЗСУ: зубатий союзник допоміг зупинити окупантів.

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони

Стало відомо про те, як під час наступу російських окупантів із північного напрямку, у ЗСУ з'явилися несподівані помічники. Йдеться про бобрів. Справа в тому, що погода та ритм життя бобрів неподалік кордону України з Білоруссю, зовсім не сприяють російському наступу. Саме вони заважали просуватися окупантам наприкінці лютого та у березні минулого року. Як би це дивно не звучало. Зараз же поряд з кордоном кілометри річок, що вирвалися, мул, а також поля з боліт. Все це теж заважає росіянам наступати, якщо вони знову наважаться на це.

Банкомат видав фальшивку: українець розповів про "сюрприз" від Приватбанку

ПриватБанк, банкомат та термінал, фото: Знай.ua
ПриватБанк, банкомат та термінал, фото: Знай.ua

Українець розповів, як банкомат ПриватБанку видав йому фальшиву купюру, що офіційно було визнано НБУ, втім гроші банк повертати не поспішає. Деталі він розкрив у своїй скарзі на порталі Мінфін. Чоловік розповів, що знімаючи готівку з банкомата ПриватБанку, йому в руки потрапила пошкоджена купюра номіналом 500 гривень. Після звернення до служби підтримки йому рекомендували віднести банкноту до найближчого відділення, щоби здати її на експертизу.

Низьких цін уже не буде: в Україні прогнозують подорожчання цукру

Ціни на цукор, скріншот: YouTube
Ціни на цукор, скріншот: YouTube

В Україні прогнозують підвищення цін на цукор, втім воно буде не дуже суттєвим. Такою думкою поділився директор НВЦ "Цукрове виробництво" Олександр Коротинський. Експерт зазначив, що цінники на цукор в Україні трохи піднімуться, оскільки цукрова галузь має працювати з прибутком. За його словами, на даний момент оптові ціни на цукор у межах рентабельності. Фахівець додав, що Україна може без проблем експортувати цукор до інших країн, без ризику створити дефіцит у країні. Зіставлення внутрішнього споживання, виробництва та перехідних залишків продукції дозволяють продавати цукор в інші країни.