Для наших читачів, які уважно стежать за новинами про ціни на улюблені фрукти, дуже потрібні організму людини в мінусову погоду, є кілька важливих новин. Справа в тому, що у відомих українських мережах супермаркетів змінилися ціни на банани, апельсини та мандарини.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin.

Після новорічних свят уже минуло кілька днів, і до загальної втоми та "сірих буднів" додалося ще кілька сумних фактів – середня вартість популярних серед українців фруктів зросла.

Згідно з відкритою інформацією, середня вартість бананів підскочила з 64,00 грн/кг до 70,45 грн/кг. Ціна на них коливається від 69,90 грн/кг "Варус" та "Ашан" до 72,00 грн/кг "Метро".

Ціни на банани, скріншот: Minfin
Ціни на банани, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

А ось апельсини подорожчали із 64,06 грн/кг до 67,57 грн/кг. Цінник на них стартує від 59,90 грн/кг (Ашан) та досягає 79,90 грн/кг (МегаМаркет). А ось апельсини Туреччина знизилися у ціні з 65,54 грн/кг до 46,25 грн/кг.

Ціни на апельсини, скріншот: Minfin
Ціни на апельсини, скріншот: Minfin

Мандарини за місяць подорожчали із 62,00 грн/кг до 67,67 грн/кг. Цінник на мандарини Туреччина зросла з 51,42 грн/кг до 61,70 грн/кг.

Ціни на мандарини, скріншот: Minfin
Ціни на мандарини, скріншот: Minfin

Для розуміння розповімо, що після підлого вторгнення російських окупантів ціни на продукти в Україні різко почали дорожчати. Однією з головних причин цього експерти називають подорожчання палива.

Саме тому нагадаємо, що в Україні очікується зростання цін на пальне на початок весни. Вся справа в логістиці та підвищеному попиті, але з лютого ще одна причина впливатиме на ціноутворення – запровадження ембарго на російські нафтопродукти ЄС.

Нагадаємо, картопля – всьому голова: українці їдять на рік понад 100 кг картоплі. Більше – лише одна країна.

Раніше повідомлялося, що в Україні за рік суттєво подорожчав проїзд у транспорті: де пасажири платять найбільше.

Також, в Україні очікується зростання цін на пальне на початок весни: що вплине на ситуацію.