Як передати пенсію у спадок: українцям дозволять ощасливити "бідних" родичів

Усі українці, які читають наші новини, вже знають, що по всій території країни соціальними виплатами, такими як субсидії, пенсії, пільги чи навіть виплати ВПО тепер займається Пенсійний фонд. Проте деякі функції щодо пенсій ще лежать на плечах Міністерства соціальної політики.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Вступна кампанія 2023: що чекає на абітурієнтів - новий порядок прийому до ВНЗ

Незважаючи на війну, життя українців продовжується. Попереду на абітурієнтів чекає вступ до навчальних закладів, тому в Міністерстві освіти і науки озвучили порядок прийому у 2023 році. Цього року прийом абітурієнтів здійснюватиметься на основі вдосконаленого національного мультипредметного тесту.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вступна кампанія, фото: кадр з відео
Вступна кампанія, фото: кадр з відео

Де найдешевше можна купити картоплю: актуальні ціни в торгових точках

Картопля є одним з найпопулярніших продуктів серед українських сімей, то ж здорожчання цього продукту обов'язково зачепить гаманці українців. Після новорічних свят в Україні картопля знову здорожчала. Станом на 19 січня кілограм рожевої коштує в середньому 13,9 грн, що майже на 3 грн перевищує середньомісячну ціну грудня-2022 в 11,01 грн.

Ціни на картоплю, скріншот з відео
Ціни на картоплю, скріншот з відео

Гідні пенсії будуть, але не у всіх: у Мінсоцполітики "порадували" українців

Українці матимуть змогу отримувати гідні пенсії, але зміни зможуть провести вже після закінчення війни. При цьому не всім пощастить із розміром виплат. Подробиці розкрила заступник міністра соціальної політики Дарія Марчак в ефірі телемарафону.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

17 тисяч гривень за використання генератора: українець на собі відчув шалені штрафи

В Україні вперше оштрафували за використання генератора. "Щасливчика" покарали на 17 тисяч гривень. В Україні вперше оштрафували за використання генератора. "Щасливчика" покарали на 17 тисяч гривень. Помічник нардепа Дмитро Осовський під час відключення світла надав доступ до свого копіцентру, який працював на генераторі. Люди платили гроші за послуги у коворкінгу. Суд виписав йому штраф у розмірі 17 тисяч гривень за незаконний продаж електроенергії.

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube