Стало відомо, що в Україні запустять платформу, яка значно спростить забезпечення житлом постраждалих від бойових дій.

Про це йдеться на сторінці Міністерства інфраструктури України в соціальній мережі Facebook , де завжди можна знайти актуальну інформацію щодо різних сфер.

Напередодні між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців було підписано спеціальний Меморандум про співпрацю, після чого планується запустити програму "Україна – наш Дім".

Руйнування, фото: ДСНС
Руйнування, фото: ДСНС

Мета платформи полягає в тому, щоб полегшити значно отримання житла для тих, чиї будинки постраждали від війни.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Станом на осінь 2022 року понад 2,4 мільйони українців мають пошкоджене або зруйноване житло. Кількість зруйнованих або пошкоджених об'єктів становить понад 170 тисяч. Такі масштаби потребують системних рішень щодо забезпечення постраждалих житлом", - каже віце-прем'єр із відновлення Олександр Кубраков .

Руйнування, фото: ДСНС
Руйнування, фото: ДСНС

Базується їх розробка на одних з найголовніших ознак відновлення, а саме:

  • Забезпечення громад засобами цивільного захисту;
  • сприяння реконструкції усталеними способами;
  • Розширення доступу до житла для громадян з обмеженою мобільністю, а також ветеранів, що постраждали під час війни.

Буде розглянуто також співробітництво у розробці цифрового управління відновленням, яке зробить простіше оцінку пошкоджень, а також буде переглянуто виділення коштів на відновлення.

Нагадаємо, що "Сільпо" потрапили скандал через сервіс з онлайн замовленнями: українців закликали бути обережнішими

Раніше повідомлялося, що сам зганьбився і дівчину "кинув": начальник львівської патрульної поліції подарував недійсну перепустку

Також, зменшення врожаю та подорожчання продукції: що буде з цінами на хліб у 2023 році