Дані компанії виграли тендери на постачання продуктів харчування для державних структур та робили свою справу продовж 2022 року.

Правоохоронці з БЕБ не повідомляють осіб, причетних до цих оборуток та несплаті податків. Лише вказується, що фігурує член родини народного депутата та очільника однієї з парламентських фракцій.

У той же час джерела Економічної правди запевняють, що мова йде про Леоніда Чечьоткіна – батька зятя Юлії Тимошенко Артура.

Слідство вивчає схему, за якою постачальники, які зареєструвалися у Одеській області та здійснювали свою діяльність, купували харчі за готівку. Потім фіксували операції у бухгалтерських та податкових обліках, як закупівлю у інших підприємств, а ті, у свою чергу мають певні ознаки фіктивності.

Тимошенко на відпочинку, скріншот з відео
Тимошенко на відпочинку, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Спеціалісти БЕБ підозрюють, що подібна схема дозволила компанії ухилитися від сплати податків на суму понад 400 мільйонів гривень. Наразі правоохоронці наклали арешти на кошти компаній-постачальників на 800 мільйонів гривень.

"В межах досудового розслідування, детективи БЕБ, провели 20 обшуків та оглядів за місцем фактичного здійснення господарської діяльності фірм та за місцем проживання їх службових осіб. Фігуранти допитані, призначено 5 судових експертиз з метою підтвердження розміру збитків, оголошено понад 90 ухвал слідчих суддів про тимчасовий доступ до документів", – йдеться у повідомленні Бюро економічної безпеки у телеграм.

Як повідомляв Знай раніше, добре поніжившись у ОАЕ, Тимошенко перейнялася "правами українців".

Тимошенко затято засудили за розкішний відпочинок під час війни з росією. Через декілька днів, щоб хоч якось "відмити" свою репутацію, вона у Женеві провела зустріч із Генеральним секретарем Глобального союзу IndustriALL Global Union Атле, а після записала відеозвернення з метою "захисту прав працюючих українців" у дорогому готелі.