Швейцарець вирішив змінити стать у паспорті, щоб якомога раніше вийти на пенсію. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, закон, згідно з яким кожен громадянин країни може змінити стать у документах за спрощеною процедурою, почав діяти з 1 січня 2022 року.

Якщо раніше для цього потрібно було пройти медичну діагностику, гормональну терапію та надати відповідну довідку від медиків, то тепер достатньо написати заяву та виплатити адміністративний збір.

Пенсіонери. Фото: скріншот youtube
Пенсіонери. Фото: скріншот youtube

"Жителі Швейцарії зможуть законно змінити стать, відвідавши РАГС з 1 січня, що поставить країну в авангарді європейського руху за гендерну самоідентифікацію. Швейцарія приєднується до Ірландії, Бельгії, Португалії та Норвегії як одна з небагатьох країн на континенті, які дозволяють людині на законних підставах стать без гормональної терапії, медичного діагнозу чи подальшого обстеження чи бюрократичних кроків", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Цим скористався 64-річний мешканець міста Люцерн. У його віці жінки в країні вирушають на пенсію, тоді як чоловікам треба ще кілька років почекати. Тому швейцарець, не довго думаючи, зробив своєрідний "камінг-аут" і змінив стать у документах на жіночу заради пенсійних виплат.

"Блін, та він геній, я про це навіть і не подумав" , - пишуть у коментарях до повідомлення.

Нагадаємо, щоб безезробітні українці можуть отримати солідну грошову допомогу: як оформити виплати.

Раніше ми повідомляли, що у ПФУ розповіли, як досягти підвищення суми виплат субсидії, якщо доходи вашої родини впали .