Страшні землетруси у Туреччині: сейсмолог попередив, що таке можливе у Києві та Криму

Сейсмолог прокоментував події у Туреччині та імовірність того, що землетруси можуть бути і у Києві, силою 8-9 балів. Від землетрусів з джерелами у зоні Вранча, Румунія, сейсмічні хвилі підходять й викликають коливання навіть у Києві. Про це розповів сейсмолог Олександр Кендзера.

Землетрус, скріншот: Telegram
Землетрус, скріншот: Telegram

В'язниця чи штраф? У якому випадку українцям загрожує найсуворіше покарання за ухилення від мобілізації

Українців призовного віку, що ухиляються від мобілізації, можуть покарати не лише штрафом. У деяких випадках також загрожує кримінальна відповідальність. Все залежить від того, яке саме правопорушення скоїв військовозобов'язаний, як повідомив начальник Печерського РТЦК та СП у Києві полковник Сергій Калугін під час брифінгу, та нагадав, що мобілізації підлягають громадяни призовного віку від 18 до 60 років.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

По 50 тисяч премії: хто з військовослужбовців отримає значну надбавку до зарплати у березні

Уряд змінив порядок нарахування зарплати українським військовослужбовцям із 1 лютого 2023 року. На премію розміром 50 тисяч може розраховувати певна категорія людей. Премія передбачається тим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання у складі органу військового управління, штабу тактичної групи до пункту управління оперативно-стратегічного угрупування військ або штабу угруповання військ.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Збиралися йти в атаку, але зарубали командира сокирою: як окупанти повоювали під Бахмутом

Відомий блогер Серій Стерненко оприлюднив відео з дрону, на кадрах якого вагнерівці біля Бахмуту розправились зі своїм пораненим командиром. Стерненко у своєму Twitter підкреслив, що імовірно, вагнерівці вбили свого командира через постійну агресію від командування щодо рядових. Було вже багато історій про розстріли та катування всередині ПВК "Вагнер".

Окупанти, glavcom
Окупанти, glavcom

Дефіциту можна не боятися: українців заспокоїли прогнозом щодо наявності та цін на пальне

Після початку повномасштабної війни поставки пального з росії та білорусі в Україну скоротилася, а імпорт з країн Європи збільшився. Водії на собі відчули ці зміни, адже ціни скачуть із шаленою швидкістю, але їх поспішили заспокоїти – скоро все налагодиться.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Окупанти пустять на дно свій найбільший атомний підводний човен: слідом за російським кораблем

Російські ЗМІ повідомляють про те, що окупанти були змушені вивести з бойового складу військово-морського флоту найбільший у світі з водотоннажності важкий атомний підводний човен "Дмитро Донський".

Російський атомний підводний човен, скріншот: Youtube
Російський атомний підводний човен, скріншот: Youtube