Для всіх наших читачів, які з великою відповідальністю ставляться до платіж за комунальні послуги, є дуже важливою новиною. Багато хто пам'ятає, що ціни на блакитне паливо "заморожені" і на інші тарифи теж поки що діють довоєнні тарифи. Однак існує ймовірність, що деякі споживачі незабаром можуть платити за доставку газу більше.

Про це вирішили нагадати представники компанії "Нафтогаз" у соціальних мережах.

Нафтогаз, фото: Знай.ua
Нафтогаз, фото: Знай.ua

Сам собою газовий рік відрізняється від звичного календарного своїми тимчасовими рамками. Вважають його від старту одного опалювального сезону до початку іншого. Іншими словами, зараз для нас попередній газовий рік – це проміжок часу з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року.

За цей період і вважається сумарний обсяг спожитого блакитного палива, потім ділять на 12. У результаті виходить розмір газу, який споживає домогосподарство протягом місяця.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

Насамкінець результат множать на тариф за розподіл газу (у кожного облгазу він свій) і отримують абонплату за газ. Цю суму домогосподарство платитиме 2023 року щомісяця.

Газ, скріншот: YouTube
Газ, скріншот: YouTube

І ось тут може виявитися, що порівняно з минулорічною нинішня абонлата неабияк підросла, причому за незмінного тарифу на розподіл. Причини зрозумілі, хто більше використав газу, той і платитиме більше.

Проте, якщо у цьому періоді сім'я витратила газу менше, ніж у попередньому газовому сезоні, то й платити за розподіл газу вона буде менше.

Нагадаємо, оплата за розподіл газу зміниться: хто вже у лютому платитиме по-іншому.

Раніше повідомлялося, різниця в 28%: українцям у лютому пропонують газ дорожчий за 8 грн за куб.

Також, хліб злетить у ціні? Які фактори вдарять по кишені незаможних.