Повномасштабна війна, яка триває вже майже рік змусила українських юристів зробити певні коригування у законодавстві, зокрема що стосується спадкування.

Термін прийняття спадщини чи відмови від його прийняття зупиняється тимчасово, через воєнний стан, впроваджений в країні, але не більш як на 4 місяці. Про це розповідають юристи спираючись на законодавчі документи.

Документи. Фото: Youtube
Документи. Фото: Youtube

За загальним довоєнним правилом, термін прийняття спадщини становив 6 місяців від дня відкриття спадщини. Тобто за новими правилами необхідно звернутися до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини протягом 10 місяців. Для того, щоб оформити спадщину слід надати низку документів:

  • свідоцтво про смерть спадкодавця (може отримати у будь-якому органі ДРАЦС на підконтрольній території України).
  • заяву про прийняття спадщини до нотаріуса без обмеження строком на шість місяців на період дії воєнного стану в країні.
  • свідоцтво про прийняття спадщини у нотаріуса, після надання необхідних документів.

Після отримання заяви нотаріус відкриває спадкову справу та надає особі, яка подала заяву, перелік документів, необхідних для оформлення спадщини, в якій зазначається розмір плати за вчинення нотаріальних дій.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що українцям загрожує серйозне покарання: за що можуть виписати штраф на 50 тисяч євро чи заарештувати.

Як повідомляв "Знай.ua" в магазинах буде не проштовхнутись: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Також "Знай.ua" інформував, українцям виплатять компенсацію від держави: які категорії отримають допомогу і що для цього потрібно.