Вчені виявили, що застуду чи грип можна визначати так само як метеорологи визначають появу шторму або іншої стихії.

Науковці з Колумбійського університету показали свою нову розробку, систему, яка заздалегідь повідомляє про поширення грипу. Професор Колумбійського університету та автор даного методу Джефф Шаман розповів, що експертам вдалося розробити алгоритм виявлення найближчої масової хвороби. Про це пишуть у womanlife.

Медики, скріншот: YouTube
Медики, скріншот: YouTube

Принцип системи заснований на методології прогнозування погоди, але трохи відрізняється. Вірусний прогноз покаже, де інфекція буде на піку найближчим часом, скільки випадків зараження намічається і в яких місцях стануть спалахи захворювань.

Цей метод допоможе медикам бути готовими до масових звернень пацієнтів. Відомо, що під час епідемій катастрофічно не вистачає лікарняних ліжок, потрібних медикаментів та вакцин, бо штами бактерій постійно змінюються.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Джефф Шаман розповів, що існують й інші моделі щодо передбачення захворювань. Однак методи не враховують людей, які мають контакт між собою. Ця система передбачає людей, які постійно добираються працювати за допомогою громадського транспорту.

Професор Шаман працював над системою виявлення захворювань протягом 10 років. Через роки вчений зміг досягти деяких поступів.

Наша система не може передбачити перший випадок грипу, але може розповісти про початок інфекції, — повідомляє автор розробленого принципу.

Вчені планують почати використовувати систему передбачення вже цього року. Джефф Шаман помітив, що за останні 60 років методи прогнозу погода значно покращились.

Нагадаємо, ми писали, що чудова знахідка для людей старше 50: простий спосіб зберегти м'язи.

Як повідомляв "Знай.ua" розкриються лише найкращі властивості: як правильно приготувати картоплю, щоб вона приносила користь.

Також "Знай.ua" інформував, що щоденна звичка, яка не шкодує ваш тиск: на неї навіть уваги не звертали.