Наші читачі пам'ятають, що на час воєнного стану в Україні тарифи на комунальні послуги "заморожені". Проте вже йдуть розмови про те, як змінюватимуть тарифи на світ. Дивно, але вже є цілих 10 варіантів, як це відбуватиметься.

В українському уряді визнали, що збільшення тарифів може роздратувати народ, який і так живе у важких умовах. У Кабміні хочуть зробити ставку на субсидії.

Про це стало відомо завдяки заявам радника прем'єра України Юрія Бойка (радник прем'єра Дениса Шмигаля, не плутати з нардепом Юрієм Бойком - ред.).

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За словами радника, поки що достовірно невідомо в якому вигляді проходитиме це підвищення. Також він висловив переконання, що нинішня система тарифів, за якої ті, хто споживає менше 250 кіловат-годин на місяць, платить 1,44 грн за 1 кіловат-годину, а хто більше – 1,68 грн є неправильним.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Юрій Бойко наголосив, що наразі прораховано близько 10 сценаріїв зміни тарифу.

"Визначати стан споживачів за обсягом споживання некоректно. Адже "перші 250 кіловат-годин нічим з погляду вартості не відрізняються від наступних", - пояснив він.

При цьому Бойко визнав: існуючі варіанти зміни тарифу є "традиційним важким вибоом між економічною очевидністю та політичною доцільністю".

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

"Яким буде рішення, подивимося", – резюмував він.

Раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) Костянтин Ущаповський повідомив, що перегляд тарифів відбудеться після закінчення опалювального сезону. Причиною він називав необхідність відновлення енергетичної інфраструктури та встановлення "справедливої ​​ціни".

Нагадаємо, в Україні суттєво впали ціни на генератори: експерти відповіли, що вплинуло на ситуацію.

Раніше повідомлялося, тарифи на електроенергію зростуть, але подорожчання відчують не всі: що чекає на українців.

Також, чи вистачить електрики українцям і від чого це залежить: експерт дав свій прогноз.