Усі вже давно звикли, що держава призначає субсидію лише тим українцям, які мають доведений низький рівень доходу, та малозабезпеченим сім'ям.

Однак існує ще одна категорія людей – це непрацездатні люди, які не працюють і проживають у квартирах чи будинках із надмірною площею.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Відповідно до законодавства, будинки з квартирами понад 130 квадратних метрів та приватні будинки понад 230 квадратних метрів переходять верхній кордон, після якого відбувається "відмова" у призначенні субсидії. Однак у ПФУ пояснили, що все ж таки є ті, хто, навіть незважаючи на недотримання вимог, має право на отримання держдопомоги.

Це стосується непрацюючих пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, у зв'язку із втратою годувальника, інвалідністю або отримуючи соцвиплату за вислугу років.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Крім цього, "бонус" мають особи, які отримують соцдопомогу від держави через відсутність права на пенсію, особи з інвалідністю (включаючи дітей), громадяни, які отримують тимчасову держдопомогу, непрацюючі люди, які досягли загального пенсійного віку та особи, які ще не досягли повноліття.

При поданні заяви важливим кроком є ​​необхідність заповнити декларацію про доходи – всіх мешканців квартири/будинку. Але у житлі із наднормативною площею має проживати виключно один субсидіант.

Нагадаємо, чи позбавлять пенсій українців, які отримують допомогу: роз'яснення Мінсоцполітики

Як повідомляв "Знай.uа", деяким українцям можуть відмовити у призначенні субсидії: перевірте, чи немає вас у цьому списку

Знай.ua писав, українці залишаться без субсидій через помилку: як не втратити допомогу на комуналку