Про це пише портал Стіна.

Зазначається, що згідно із законом платником мінімального податкового зобов'язання є резидент, який володіє та/або користується на постійній основі земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. Площа ділянки, за яку слід платити МНО – 50 соток.

Повідомлення може надійти або не надійти до власників чи орендарів земель, проте податок слід буде сплатити до кінця поточного року.

Мінімальна ціна податку за город становитиме 5% нормативної оцінки землі. 2022 року в середньому по Україні це було 1500 гривень. 2023 року сума, ймовірно, змінилася.

Не нараховуються та не сплачуються мінімальні податкові зобов'язання за 2022 та 2023 звітні роки за земельні ділянки, розташовані на тимчасово окупованих територіях чи територіях, де ведуться бойові дії.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

У податковій також зазначили, що звільненими від сплати цього податку залишаються аграрії, які офіційно сплачують податки за проданий урожай.

У загальну суму сплачених протягом податкового року податків ФОП включається:

  • податок на доходи фізичних осіб та військовий збір із доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції;
  • земельний податок за земельні ділянки, що віднесені до сільськогосподарських угідь.

Якщо сума сплачених податків менша за МНО, доведеться доплатити різницю. Якщо більше – нічого додатково не потрібно платити.