Польща є однією з перших країн, яка прийняла українських біженців у ході повномасштабної війни, започаткованої росіянами 24 лютого 2022 року.

Там батьки обирають імена своїм дітям різними методами: ґрунтуючись на традиціях, сучасних трендах та моді або навіть орієнтуючись на церковний календар. Можна відповідально заявити, що українські та польські імена мають певні спільні риси. Тому зараз можна розповісти про те, які українські імена поляки найбільше люблять.

Діти в садочку. Фото: скриншот з відео
Діти в садочку. Фото: скриншот з відео

Серед відомих українських імен, які люблять поляки, можна виділити такі:

  1. Оксана. Це ім'я має давнє коріння в Польщі і популярне серед жінок різного віку. Зазначимо, що Оксана є альтернативою імені Ксенія, яке також широко використовується у Польщі.
  2. Ірина. З грецької мови ім'я перекладається як "мир" та популярне серед українок, а також має своїх шанувальників у Польщі.
  3. Наталя. Це латинське ім'я означає "різдвяне" і популярне серед українських жінок. Воно також знаходить визнання у Польщі через свою мелодійність.

Господиня, українка, фото: Знай.ua
Господиня, українка, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Хоча й не можна сказати, що ці три імені дуже сильно є полякам. Є й багато інших, які віддають перевагу полякам.

Нагадаємо, порівняння витрат в Україні та Польщі: де дорожче харчування, житло, транспорт та різні послуги

Як повідомляв "Знай.uа", біженців з України масово позбавляють статусу UKR та всіх виплат у Польщі: у небезпеці і ті, хто не виїжджає з країни

Знай.ua писав, українські біженці в Польщі мають можливість отримувати ліки безкоштовно: що про це відомо