Цінники у супермаркетах досягають рекордних значень, яких українці не бачили за всю історію незалежної України. Швидко зростають ціни на фрукти, м'ясо, молочку, овочі. Наприклад, одним із рекордсменів із подорожчання стала ріпчаста цибуля. Скільки продукт коштує зараз і де його можна купити дешевше, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Через повномасштабну війну безліч українців опинилися у вкрай складному фінансовому становищі, тому намагаються економити кожну копійку, особливо на купівлі продуктів. Багато в чому можна собі відмовити, але є продукти, які використовуються у приготуванні більшості страв, наприклад, цибуля та часник.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Цибуля

Станом на 23 березня цибуля в середньому коштує 55,17 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із лютим, то цінник зріс майже на 10 гривень. Найдешевше цибулю можна купити в мережі Novus – 39,99 гривні за кілограм. В решті супермаркетів цінники коливаються в діапазоні від 48,70 до 69,90 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Часник

Середній цінник на часник становить 112,36 гривні за кілограм, що майже на 2 гривні дорожче, ніж минулого місяця. Найнижчі цінники на часник виставили Novus та Metro – 102 та 105,98 гривні за кілограм відповідно. В інших супермаркетах цінники коливаються від 106,00 до 137,90 гривні за кіло.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили ціни на хліб, яйця та вершкове масло: що обійдеться українцям дорожче.

Також наш портал інформував, вітаміни лише для забезпечених українців: у супермаркетах продовжують дорожчати яблука та виноград.

Крім того, ми писали, українські супермаркети знизили ціни на вершкове масло: як змінилася вартість і де найдешевше.