Багато людей можуть все життя прожити з думкою про те, що найбруднішим предметом у нашому будинку є унітаз.

Це цілком логічно... але експерти вирішили всіх здивувати, розповівши, що ж насправді в тисячі разів брудніше. При тому що ми користуємося цим предметом щодня.

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Американська компанія WaterFilterGuru провела дослідження, в якому сфокусувалася на пластикових пляшках для води: звичайні, фітнес-пляшки та ті, що з трубочкою. Експерти вивчали ємності, що належали різним людям, і взяли зразки від внутрішніх стінок. Виявлено два типи бактерій: грамнегативні та бацили, здатні викликати шлунково-кишкові розлади або навіть пневмонію.

В результаті дослідження було виявлено, що середня кількість бактерій у пляшках склала 20,8 мільйонів КУО (колонієутворюючих одиниць). На унітазі - всього 515 КУО, що робить його в 40 тисяч разів чистішим.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Найбільш забруднені були пляшки з носиком та кришкою (30 мільйонів КУО), а найчистіші – з трубочкою (3 мільйони КУО).

Проте, Ендрю Едвардс, мікробіолог із Імперського коледжу Лондона, зазначив, що така кількість бактерій не завжди означає проблему, адже рот людини сам по собі будинок для бактерій.

Грілка з пляшки, скріншот: YouTube
Грілка з пляшки, скріншот: YouTube

Він наголосив, що важливо підтримувати чистоту пляшок та мити їх гарячою мильною водою. А ще те, що виявлені бактерії не завжди шкідливі для людини – вони не мали жодних доказів, щоб підтвердити протилежне.

Нагадаємо, терміново хапаємо ганчірки і за збирання: де в будинку накопичується багато бруду, але ви навіть не підозрюєте про це

Як повідомляв "Знай.uа", після застілля і не таке буває: як вивести пляму від червоного вина зі шпалер - ефективні методи

Знай.uа писав, ідеальний спосіб, як очистити чавунну сковороду від нагару: буде, як нова