Серед наших імен є чимало таких, які викликають у іноземців найнеоднозначніші емоції – від збентеженого подиву до щирого сміху.

Іра

Іринам в Італії варто представлятися повним ім'ям, адже його скорочена версія перекладається з італійської як "злість". Ірина звучить звичніше: і в українську, і в італійську вона прийшла з грецької і означає "мир, спокій".

Катя

Це ім'я шокує корейців: у їхній мові є слово, яке вимовляється приблизно так само (га-тя) і означає фальшивка. А ось "Катерина" для носіїв корейської звучить промовисто.

Дівчина з букетом троянд, фото pibig.info
Дівчина з букетом троянд, фото pibig.info

Настя

Британці та американці навряд чи зможуть зрозуміти, чому в Україні так люблять називати дівчаток Настями: для них воно співзвучне слову nasty, яке означає "неприємний, бридкий". До повного варіанту цього імені ставляться з великим розумінням, хоча часом пов'язують його з словом "анестезія" .

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Свєта

Ім'я Світлана в Японії та Італії краще не скорочувати. "Свєта" японцям навіть вимовити складно. Крім того, словом "субету" називають жінок із низькою соціальною відповідальністю.

Красива дівчина. Фото: кадр з youtube
Красива дівчина. Фото: кадр з youtube

Галина

Галини бавлять іспанців та італійців, тому що в перекладі з обох мов gallina означає "курка". А жителі Ізраїлю на ім'я Галина чують цілу фразу - "Відкрий секрет!"

Поліна

У цього імені в італійській мові відразу два варіанти, один краще за інший: pallina перекладається як "м'ячик", pollina - "курячий послід". Для іспанців "Поліна" теж звучить дивно - pollino іспанською означає "осел".

Дівчина з каре, фото: Getty Images
Дівчина з каре, фото: Getty Images

Люда

Для сербів і хорватів це дуже неблагозвучне ім'я, адже в перекладі воно означає "божевільна, дурепа". А "луда куча" по-сербськи і зовсім - "божевільний будинок".

Валя

Слово, що нагадує зменшувальну форму імені Валентина, дуже часто звучить в Іспанії: vale означає "гаразд, добре", і це слово постійно вживають у побутовій розмові.

Маша

Щоб уникнути непорозумінь Маріям в Ізраїлі краще використати повне ім'я, адже "Маша" співзвучна з питанням ma sha?, яке на івриті означає "Котра година?".

Нагадаємо про українські імена, від яких полякам "зносить дах" через красу: вам пощастило, якщо ви їх носите.

Раніше ми повідомляв, що чоловік регулярно зраджує своїй дружині, але хвалиться, що все ще божеволіє від неї: "Ви вчитеся довіряти один одному".