Раніше в Україні дуже часто у навчальних закладах навчання велося двома мовами: українською (державною) та російською.

Наразі стало відомо, що хочуть повернути формат навчання одночасно двома мовами саме у школах. Щоправда, є один дуже важливий аспект.

Школа, скріншот: Youtube
Школа, скріншот: Youtube

Гендиректор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міносвіти України Олег Єресько заявив, що учні старших класів вивчатимуть другу мову як одну з двох основних. Предмети читатимуть як українською, так і англійською мовою, адже знання іноземної мови, яка є номером один у всьому світі, дуже важливе.

"Безумовно, у нас є заклади, де збираються діти, які мають здібності до вивчення іноземних мов. Там практикують раннє вивчення мов. Ми ж плануємо, що згодом у старшій школі обов'язковий профільний предмет обов'язково йтиме шляхом білінгвального вивчення: українською та англійською мовою, безумовно", - наголосив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Олег Єресько, кадр із інтерв'ю
Олег Єресько, кадр із інтерв'ю

Єресько нагадав, що найкращі підручники світу сьогодні написані англійською, тож українським дітям потрібно забезпечити високий рівень знань. Чиновник уточнив, що ця мова стане в нагоді у багатьох сферах – від програмування до науки.

Нагадаємо про пільги для вступників у 2023 році: у МОН розповіли, хто з абітурієнтів матиме послаблення.

Раніше ми повідомляли, що в Україні вирішили відновити ЗНО коли перші тести.

Також стало відомо, що школярам скасували ЗНО, але змінили тест-мульпредмет: Сергій Шкарлет розповів про вступ у 2023 році.