В Україні останнім часом знижується попит на американську валюту, але це не заважає їй дорожчати. Якщо декілька днів тому було зафіксовано просідання, то зараз долар знову пішов вгору.

Ще минулого робочого тижня долар частково дешевшав в обмінниках, але вже у перший вихідний знову подорожчав. Українців попередили, що подібні стрибки можуть бути і у квітні. Крім того, долар перетне позначку 39 гривень.

Обмінники. Фото: YouTube
Обмінники. Фото: YouTube

Банкір Ганна Золотько у виданні varta1 розповіла, що попит на американську валюту серед українців відчутно знизився.

"Зацікавленість громадян у відкритті 3-місячних валютних депозитів зросла, тому через деякий час це може почати тиснути на курс готівкової валюти і долар повернеться до рівня 39 гривень", - повідомила вона.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

На зміцнення гривні впливатиме декілька вирішальних чинників. Найближчим часом – це посівна, оскільки аграрії активно реалізовують свій урожай та запаси іноземної валюти. Ймовірно, більш ніж на декілька копійок долар найближчим часом не подорожчає.

Долари, фото depositphotos
Долари, фото depositphotos

Варто зазначити, що станом на 25 березня, ціни на долар встановлені таким чином, згідно з даними "Мінфін": купівля - 38,40 гривні, продаж - 38,50 гривні.