Журналісти з'ясували, що скандальний депутат від забороненої ОПЗЖ Нестор Шуфрич має значну нерухомість в Україні. Частину найдорожчих активів записано на підставних осіб, а на його батька – апартаменти в Одесі, отримані під час Майдану.

Близький друг кума путіна встиг збагатитися за свою кар'єру. У його володінні тисячі квадратних метрів і гектарів землі по всій країні, включаючи окупований Крим, як йдеться у розслідуванні проекту BIHUS Info.

Бійка Нестора Шуфрича та Юрія Бутусова, скріншот: YouTube
Бійка Нестора Шуфрича та Юрія Бутусова, скріншот: YouTube

Журналісти розділили його майно на дві групи:

  • персональні – власниками є або сам Шуфрич, або його дружина чи батько, син чи помічник В'ячеслав Черепаня;
  • Корпоративні - ними володіють компанії, записані в основному на тих же людей.

Родині Шуфрича належить 4 маєтки у Конча-Заспі загальною площею понад 2 тисячі кв. метрів, а землі у них понад 1 гектар. Все це оцінюється у чверть мільйона гривень лише у Козині.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Основний маєток із виходом до води коштує 120-130 млн, а оформлений за договором дарування. Дружина нардепа володіє другим маєтком 358 кв. метрів та 15 сотками землі, яка оцінюється в 50 млн гривень. Третє належить їхньому синові – площа 300 кв. метрів вартістю 30 млн. гривень.

Батька Шуфрич теж забезпечив і записав на його компанію маєток на 633 квадрати, який у результаті став власністю кіпрської структури та жінки Тетяни Скакун із пропискою у Вінницькій області, як з'ясували у розслідуванні. У Криму теж є майно фактично по сусідству з Медведчуком.

Медведчук та Шуфрич, кадр з відео
Медведчук та Шуфрич, кадр з відео

Крім того, у центрі Києва Шуфрич і його син мають 6 квартир площею 430 кв. м, вартість яких може досягати 130 млн. грн. У 2014 році на батька нардепа було оформлено апартаменти в Одесі на 500 кв. метрів, а також комплекс "Конюшня Бутенка" у Київській області. За підрахунками, загальна вартість нежитлових приміщень сягає понад 100 млн. грн.

Помічник нардепа Черепаня при цьому володіє частиною землі та нерухомості за документами. Ще один відомий актив, у якому фігурує Шуфрич, це Київський річковий порт, серед акціонерів якого є угорська компанія St George Residence.

Нагадаємо, Україну хотіли знищити ще до 2014 року: Янукович вічний президент та "Пакт Путіна-Меркель"

Раніше ми писали про те, що поплічник Медведчука досі сидить у Комітеті з нацбезпеки: на другий рік війни вирішили відкликати Льовочкіна