Повномасштабне російське вторгнення змусило мільйони українців виїхати до інших країн та отримати статус біженця. Український інститут майбутнього спільно з "Нью Імідж Маркетинг Груп" провели онлайн-опитування, згідно з яким лише 36% українців упевнені, що їхні родичі повернуться додому.

Серед опитаних українців лише 36% заявили, що їхні родичі, які виїхали до інших країн, мають намір повернутись до України. Водночас 32% відповіли, що можуть повернутися, якщо буде робота, а 22% зовсім не зацікавлені у поверненні на батьківщину.

Українські біженці у Польщі. Фото: скрін youtube
Українські біженці у Польщі. Фото: скрін youtube

За оцінками виконавчого директора UIF Вадима Денисенка, в Україну повернеться лише половина громадян, що виїхали через війну і це за найоптимістичніших обставин. Він зазначив, що держава не створює навіть жодних координаційних порад, які б опрацьовували варіанти, за яких люди захотіли б повертатися і це погано.

Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube
Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Ми говоримо про відновлення і про 700 млрд "плану Маршала", але є одна "дрібниця": нам не вистачатиме людей, які можуть це саме відновлення проводити", - вважає Денисенко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, біженців з України масово позбавляють статусу UKR та всіх виплат у Польщі: у небезпеці і ті, хто не виїжджає з країни.

Також наш портал інформував, що українські біженці в Польщі мають можливість отримувати ліки безкоштовно: що про це відомо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, для пошуку роботи, навчання і не лише: українським біженцям створили корисну програму - подробиці.