Сезонність, а також енергетична криза та окупація стали головними причинами різкого подорожчання овочів. На даний момент цінники досягли піку і очікується, що вартість овочів знижуватиметься. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

Тарас Висоцький наголосив, що на вартість овочів сильно впливає сезонний фактор, але 2023 року до нього додалося ще два — енергетична криза та тимчасова окупація. Енергетичний терор з боку Росії перешкодив зберегти більшу частину врожаю, а через окупацію Херсонської та Запорізької областей було втрачено більшу частину врожаю.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Цього року фермери мають намір збільшити посівні площі під цибулю, моркву та інші овочі, з якими були складнощі. Відтак буде великий урожай, з появою якого цінники на овочі знижуватимуться.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

"Міністерство аграрної політики та продовольства працює над тим, щоб максимально наповнити ринок та стабілізувати ціни. Цим потрібно займатися не через регулювання чи обмеження, а ринкові механізми. Тому що регулювання цін, як показує практика, реалізується в тіньовий обіг", - зазначив. Тарас Висоцький.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у березні морква подорожчала ще на 50%: які цінники виставили супермаркети і де дешевші.

Також наш портал інформував, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Крім того, ми писали, ще не межа: ціни на цибулю можуть злетіти до 100 гривень за кіло.