Холодостійкі культури городники сіють коли немає сильних морозів. Але при цьому рослини, які бояться холоду, потрібно висівати вже коли ґрунт прогріється до 15 градусів.

Важливо розпочинати висадку рослин, крім моркви, коли вже навіть узимку не буде морозів, інакше врожаю хорошого не буде. Більш терпима до перепадів температур морква, але і вона, як правило, сходить при появі тепла.

Редиска не любить протягів. Варто вибрати для його посадки захищену від вітру та освітлену ділянку з родючим нейтральним ґрунтом. Найкраще для посадки підійде друга половина квітня.

Урожай ріпи при посадці у квітні збирають влітку, а в червні її сіють повторно для отримання коренеплодів, які можна покласти на зберігання.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Редьку сіють у вологий і багатий на перегній грунт, її насіння сіють у борозенки на глибину 1,5-2 см групами по 3 штуки. Відстань між борозенками має бути близько 30 см, а між групами насіння – 15-20 см. Унікально те, що редька, як і морква, витримує короткочасні заморозки до -5 градусів, а отже її можна сіяти на початку квітня.

Морква добре росте на супіщаних та легких суглинистих ґрунтах. Найкраще перед посівом ретельно перекопати ґрунт, а потім ущільнити та проробити борозки, витримавши відстань у 15-20 см. Її насіння сіє з інтервалом 3-7 см на глибині близько 2-3 см.

Горох краще висівати наприкінці квітня. Його насіння сіють на глибину 3 см (на легких піщаних ґрунтах) або 5 см (на глинистому ґрунті) у попередньо виконані борозенки, між якими має бути відстань 50-60 см.

Селера найкраще сіяти після 20 квітня. Для того, щоб прискорити проростання насіння, попередньо перед висаджуванням їх замочують протягом доби у воді кімнатної температури. Його садять у борозенки на глибину 0,5-1 см.

Нагадаємо, як "вмостити" розсаду помідора в землю за місячним календарем городника: сприятливі дати.

Раніше ми повідомляли, що потрібно зробити з полуницею навесні, щоб отримати добрий урожай улітку: головні правила догляду.