Експерт з комунальних питань Олег Попенко озвучив, які приблизно цифри боргів за комуналку "набігли" за час війни.

Станом на січень 2022 року, борг за комуналку був трохи більше ніж 82,4 млрд грн. Про це розповів експерт. Олег Попенко зазначає, що можна прослідкувати деяку тенденцію.

Борги за комуналку. Фото: Youtube
Борги за комуналку. Фото: Youtube

Борги напряму впливають на якість комунальних послуг. За словами Попенка, як тільки війна розпочалася, прифронтова зона одразу перестала платити. Платежі були приблизно 7-10 %, не більше.

Центральна Україна, в тому числі й Київ, платили на рівні до 50%, що свідчить про збитки. Третій етап це осінь. Звільнення територій Харківської та Херсонської області, коли українці стали платити не більше ніж 70%.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Мінрегіону сказали про 40 млрд гривень заборгованості за ЖКГ, яка сформувалася за рік війни та на 01.01.2023 загальна сума боргів досягла 120 млрд гривень.

Попенко заявив, що українці стали більш відповідальними. Вони можуть не платити всю суму, але частково погашають борги. Адже розуміють, що завдяки цим платежам комунальним підприємствам вдається подавати послуги. У людей змінилася психологія, вони піклуються про своє майно і про те, щоб працювали служби.

Нагадаємо, ми писали, що українців можуть позбавити субсидії вже з 1 травня 2023 року - як залишитись із соцдопомогою.

Як повідомляв "Знай.ua" Укрзалізниця встановила вигідні знижки на таксі на деяких вокзалах: платити треба лише половину.

Також "Знай.ua" інформував, чому українці можуть залишитися без пенсії: на що слід звернути увагу.