В Попасній на Луганщині з'явилися повідомлення про те, що російські окупанти почали знімати кам'яні пам'ятники з могил на кладовищах, з метою перевезення їх до Кадіївки (Стаханов) на території окупованої частини Луганської області.

За інформацією місцевих жителів, після транспортування пам'ятники перешліфовуються, при цьому з них видаляються ПІБ померлих.

На крадених з цвинтарів плитах окупанти записують прізвища та імена померлих російських загарбників. Виявляється, що цей процес є для окупантів набагато дешевше, ніж замовляти нові пам'ятники — в 3-3,5 раза менше витрат.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Місцеві мешканці Попасної знаходяться у стані шоку від цього відкриття, оскільки ці пам'ятники мають велике історичне значення та є спадщиною їхнього рідного міста. Жителі звертаються до всіх зацікавлених сторін, щоб запобігти деструкції історичних пам'яток та зберегти спадщину своїх померлих родичів.

Раніше ми розповідали: Злата Огнєвіч випадково здала, де літають літаки

Нагадуємо: Унікальних 2 копійки можна продати за цілий статок: 7000 грн, і ціна не остаточна

Також: Супермаркети знизили ціни на популярні фрукти