Набув чинності наказ Нацагенства з питань державної служби, який передбачає заборону в поведінці державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування мобінгу (цькуванню).

Також новий закон закріплює протидію цьому явищу на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування.

Мобінг. Фото: Youtube
Мобінг. Фото: Youtube

Передбачено, що працівник має не лише право на здорові і безпечні умови праці, а й на гідне ставлення з боку роботодавця, інших працівників.

Зміни передбачають заборону в поведінці державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування мобінгу (цькуванню).

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Згідно з статтею 2-2 КЗпП України мобінг – систематичні тривалі умисні дії або бездіяльність роботодавця, окремих працівників або групи працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження честі та гідності працівника, його ділової репутації, у тому числі з метою набуття, зміни або припинення ним трудових прав та обов’язків.

Мобінг проявляються у формі психологічного та/або економічного тиску, зокрема із застосуванням засобів електронних комунікацій, створення стосовно працівника напруженої, ворожої, образливої атмосфери, у тому числі такої, що змушує його недооцінювати свою професійну придатність.

Нагадаємо, ми писали, що жінка вирішила інтимно порадувати двох чоловіків просто біля дитячого майданчика.

Як повідомляв "Знай.ua" гроші від міжнародних фондів потрібно декларувати? Українцям пояснили важливі нюанси.

Також "Знай.ua" інформував, частина українців може розраховувати на зниження пенсійного віку, кому доступний привілей.