До пенсійного фонду України звернувся українець із запитанням, чи можна за маму внести добровільний внесок, щоб збільшити їй пенсію.

На запитання відповіли спеціалісти Фонду на сторінках соцмереж. За словами представників пенсійного відомства, якщо мама вже пенсіонерка, то сплатити за неї добровільні внески неможливо. Збільшити розмір пенсійної виплати можна за допомогою благодійних пожертв.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

У разі здійснення персоналізованої благодійної пожертви 70 % суми спрямовується для виплати пенсії обраному пенсіонерові, а решта 30 % – на фінансування пенсій інших пенсіонерів, — уточнили у ПФУ.

Скриншот запитання до ПФУ
Скриншот запитання до ПФУ

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

"Тут працюють багато хто пенсіонерів, але їм раз на два роки перерахунок, і то не по тому заробітку який є насправді, зараз, а після виходу на пенсію", - зазначили у коментарях.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Також прокоментували дивну ініціативу з благодійними внесками. Та справедливо зазначили, що у разі бажання дітей попіклвтися про своїх батьків вони можуть це зробити 100%, не віддаючи 30% Пенсійному Фонду.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Чергові афери від Пенсійного Фонду. А з якого дива, моя дочка, наприклад, має віддавати 30% відсотків пожертви вам? Якщо вона допомагає конкретно мені, то все повинно йти мені. Так ні... Не в образу пенсіонерам, сам пенсіонер, але чому моя дитина сплачуючи і так в Пенсійний Фонд з своєї зарплати, повинна крім мене допомагати ще якомусь пенсіонеру... На кого вони все життя працювали ? На державу і чиновників !!!!!!!!!!! То нехай держава з чиновниками і платять... Чи може це черговий спосіб підняти собі зарплати?", - обурився пенсіонер.

"А в чому сенс? Я віддам мамі усі 100% благодійної допомоги", - написала українка.

"А про бюрократів з Пенсійного ви не подумали? За що вони бідненькі жити будуть?", - відповів на коментар українець.

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Нагадаємо, ми писали, що гроші від міжнародних фондів потрібно декларувати? Українцям пояснили важливі нюанси.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям спростять оформлення житлової субсидії: до яких змін потрібно готуватись.

Також "Знай.ua" інформував, частина українців може розраховувати на зниження пенсійного віку, кому доступний привілей.