Верховна Рада України підтримала обов'язковий перегляд кредитів для певних категорій громадян.

Законопроект ухвалено у першому читанні, і стосується виключно осіб, які проживають на військових дільницях чи ВПО. Закон спрямований на допомогу тим, хто опинився в критичному фінансовому та життєвому становищі.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Ті, хто втік від війни або проживають на територіях, де відбуваються військові дії, переглядатимуть споживчі кредити. Банк дозволить їм виплачувати борг за рівними частками щомісяця протягом трьох років або більше залежно від обставин.

Позичальник зобов'язаний сплатити відсотки за кредитом протягом шести місяців після скасування воєнного стану.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

На перегляд кредиту мають право лише кілька категорій населення, яких ми назвали раніше: внутрішньо переміщені особи, ті, хто продовжує жити на території, де або проходили, чи досі ведуться бойові дії. І особи, які втекли з окупованого населеного пункту.

Українці. Фото:  Youtube
Українці. Фото: Youtube

При цьому вони повинні відповідати одній з таких вимог:

  • не мати інших фінансових доходів, крім державної допомоги переселенцям;
  • проживати разом з особою, яка має інвалідність через війну. Але при цьому загальний дохід таких громадян та їхні сім'ї не повинен перевищувати дві мінімальні заробітні плати, що наразі становить 13,4 тис. грн.

Нагадаємо, українцям стало простіше отримати субсидію з комуналки: головні зміни

Як повідомляв "Знай.ua", "60,2 млрд грн прибутку, і ще говорять про підвищення тарифів": експерт про успіхи Укргазвидобування

Знай.ua писав, платіжки погладшають на 70%: українцям показали новий тариф на воду, доведеться збирати росу