У березні, як багато хто знає, в Україні відбулася довгоочікувана індексація пенсій, яка багатьох розчарувала, оскільки соціальні виплати були підняті абсолютно не кожній людині похилого віку.

Навіть частина "чорнобильців" опинилася поза підвищенням. Один громадянин написав скаргу, у якій повідомив, що заявленого збільшення у розмірі понад 500 гривень він не отримав.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Окрім пенсії, його родина отримує щомісячну доплату у розмірі 13,4 тис. гривень відповідно до судового рішення за проживання у радіоактивно забрудненій зоні через Чорнобильську катастрофу.

"Розмір моєї пенсії складає 2206 гривень. Разом із доплатою за проживання в зоні радіоактивного забруднення отримую 15606 гривень. Телефонував на "гарячу лінію" до Києва. але взагалі нічого не додали. Чому так?", - поцікавився він.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Фахівці зазначили, що зростання залежить від виду пенсії, стажу, заробітку та того, чи працює людина. Чоловік ці деталі не уточнив. Тому цю конкретну ситуацію розібрати в деталях не вдасться.

Експерти припустили, що на "гарячій лінії" могли надати загальну інформацію про розмір збільшення, не ґрунтуючись на конкретних даних пенсійної справи.

Загалом принцип збільшення під час березневої індексації полягав у тому, що чим більшою була пенсія, тим більша доплата.

Нагадаємо, і де справедливість? Українцям розповіли, чому багатьом пенсіонерам не перерахували виплати

Як повідомляв "Знай.uа", люди очікували більшого: якою має бути березнева індексація

Знай.ua писав, в Україні змінять правила надання декретної відпустки: що буде по-іншому