На офіційній сторінці Служби Безпеки України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація щодо затримання працівника "Укрзалізниці", який перевозив чоловіків призовного віку за кордон.

Він приховував їх у вентиляційній системі пасажирського вагона. Внаслідок комплексних операцій було затримано провідника поїзда, який працював на маршруті Запоріжжя-Перемишль, створивши новий механізм вивезення ухилянтів до країн ЄС.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

З метою секретного вивезення клієнтів за межі держави, посадовець розробив спеціальний прихований простір у вентиляційній системі купе провідника. Ця закрита технічна камера призначалася для того, щоб чоловіки могли уникнути прикордонного паспортного контролю, переховуючись у ній. У такому положенні за один рейс міг проїхати лише один чоловік.

Ціна такої "послуги" коливалася близько 2,5 тис. доларів (100 тисяч гривень) залежно від термінів втечі та розкладу руху поїзда. Наразі затриманому оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

СБУ, скріншот: Facebook
СБУ, скріншот: Facebook

Операції з виявлення правопорушень проводились СБУ у Хмельницькій області у співпраці з Національною поліцією під процесуальним наглядом обласної прокуратури.

Нагадаємо, киянка запевняє, що поліція змусила її відмовитися від заяви про зґвалтування: "Сама винна"

Як повідомляв "Знай.uа", "чого не здалися в полон?": українка нарвалася на поранених воїнів ЗСУ у лікарні

Знай.ua писав, екс-помічниця нардепа ВРУ обурилася останніми словами військового, страченого росіянами: "Кричати їхньою мовою"