Українська комунікаційна агенція Postmen провело масштабне соціальне опитування за допомогою Google-анкет, поширених у соціальних мережах Facebook та Instagram, з якого стало відомо про цікаві думки наших громадян.

В результаті опитування було встановлено, що 80% опитаних продовжують мешкати в Україні після повномасштабного вторгнення. 65,3% учасників опитування вірять у здатність України перемогти росіян під час повномасштабної війни.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Вважають перемогою українці відновленням кордонів 1991 року (68%). А ще багато хто хоче проведення військового трибуналу над путінським режимом чи капітуляцію РФ.

Більшість опитаних, 56,8%, зазначили, що їхні витрати зросли через війну. Менше 40% мають стабільність і мають фінансовий запас на півроку або більше.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

45 відсотків опитаних не заощаджують на продуктах, 42% на ліках та 31% на комунальних послугах.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Практично всі українці, 90,3%, допомагали ЗСУ протягом року за допомогою донатів. Дуже важливо, що вік впливає розмір пожертвувань... наприклад, молоді люди жертвують більше.

Згідно з дослідженням, що не дуже тішить, сума коштів, які українці відправляють на благодійність, зменшилася майже вдвічі за рік. Хоча війна триває.

Середня місячна сума пожертвувань на потреби ЗСУ становить 1525 грн. Наприклад, на сторінці фонду "Повернися живим" середня сума пожертв за лютий 2023 року була близько 2000 грн., тоді як за лютий 2022 року - 3500 грн.

Нагадаємо, "побила всі рекорди": "харчовий" експерт назвала, що українці їдять найбільше під час війни

Як повідомляв "Знай.ua", підвищення податків та зарплати в конвертах: до України багато вимог Європейського Союзу

Знай.ua писав, підвищення зарплати українцям: кому "світить" збільшення і на скільки