В Україні хочуть заборонити IQOS та GLO: що передбачає нове правило

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

В Україні планують заборонити ароматизовані тютюнові вироби, до яких входять сигарети з капсулами, IQOS та GLO. Відповідний законопроєкт під номером 9227 було зареєстровано у Верховній Раді 20 квітня. Народні депутати пропонують заборонити на території України реалізацію ароматизованих тютюнових виробів. У записці пояснення до законопроєкту зазначено, що в Україні активно зростають вживання новітніх тютюнових виробів, зокрема електронних сигарет. За даними, у 2022 році 7% українців користувалися електронними сигаретами, хоча ще у 2019 році цей показник становив лише 1%.

Вручення повісток: що треба знати про нові правила

Повістка, фото з вільних джерел
Повістка, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Про це повідомляє Юридичний порадник для ВПО. Так, згідно з введеними змінами, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (далі – ТЦК та СП) здійснюють заходи оповіщення та заклику громадян:

  • на військову службу на заклик осіб офіцерського складу;
  • на військову службу на заклик осіб з числа резервістів у особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву);
  • на військову службу на призов під час мобілізації, в особливий період;
  • незалежно від місця їх перебування на військовому обліку.

Зірка "Ліги сміху" Влад Шевченко перевтілився в Буданова та пояснив "НЛО" над Києвом: "ГУР співпрацює..."

Влад Шевченко. Фото: скрін instagram.com/vlad.shevchenko
Влад Шевченко. Фото: скрін instagram.com/vlad.shevchenko

Талановитий гуморист, блогер та зірка проєкту "Ліга сміху" Влад Шевченко порадував українців новим гумористичним роликом. Він спробував себе у ролі голови ГУР Кирила Буданова та пояснив "НЛО" над Києвом. За його версією, українська розвідка знає правду і незабаром зелені чоловічки виженуть із Криму так званих "зелених чоловічків", які увірвалися у 2014 році.

Українці можуть отримати знижку на оплату газу: які категорії розраховують на 25, 50 та 100 відсотків

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

В Україні триває повномасштабна війна, люди мають серйозні проблеми з фінансами, оскільки постійно зростає ціна на продукти, різні послуги... а зараз ще й подумують, щоб підняти вартість комуналки. У цей же час Пенсійний фонд України повідомляє, що в нашій країні існує кілька категорій громадян, які мають право на знижку за використання та постачання природного газу, дотримуючись встановлених соціальних норм.

Збій в "Ощадбанку" залишив українку без грошей на лікування, пропонують почекати місяць: "Повне свавілля"

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

Українка розповіла, що банкомат "Ощадбанку" не видав кошти, але списав їх із картки. Вона звернулася до служби підтримки банку, де їй заявили, що гроші можна повернути, але процес триватиме до місяця. Жінка зазначила, що вона не має часу так довго чекати, оскільки гроші їй були потрібні для купівлі дорогих ліків. Вона додала, що наразі відповідальність за її здоров'я покладається на банк.