Народні депутати заявили, що рівень бідності в Україні продовжує зростати, що є викликом для країни. Також серед головних проблем адаптація воєнних після війни та велика кількість людей пенсійного віку.

За даними, які навела нардеп Галина Третякова з комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, в Україні практично кожен третій — є пенсіонером.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

Коефіцієнт бідності в Україні за 2022 рік зріс з 5,5% до 20,2% (у 3,7 раза), а доходи громадян різко впали. Спираючись, імовірно, і на ці дані, Кабмін не став на цей час підвищувати плату за комунальні тарифи.

Враховуючи дані, якщо не вживати певних дій для покращення ситуації, Україну очікує дедалі більше падіння економіки. Експерти вважають, що до кінця 2023 року кількість бідних може зрости до 55%. Виправити ситуацію можливо підживлюючи Україну міжнародною фінансовою підтримкою.

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Депутатка розкрила, як довго ми будемо без світла та тепла цієї зими Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

Бідність. Фото: скриншот Youtube
Бідність. Фото: скриншот Youtube

Раніше експерти з міжнародних орагнізацій заявляли, щоб економіка України не впала, потрібна щомісячна допомога у $3-3,5 млрд.

Цікаво, що Третякова розповіла, що долати ці проблеми взялися допомагати представники з Ради Європи, які вже впродовж трьох років "супроводжують" Комітет.

"У грудні 2022 року було презентовано концепцію Соціального кодексу України, яка могла б перезавантажити застаріле радянське законодавство та кодифікувати понад 120 законів, які стосуються соціального піклування та захисту в Україні", – розповіла Третьякова

Нагадаємо, ми писали, що виплати 2220 гривень знову відновлено, як оформити допомогу.

Як повідомляв "Знай.ua" пільги скасують та повернуть штрафи.

Також "Знай.ua" інформував, що переселенцям пропонують безкоштовний прихисток ще в одній області.