Для всіх українців, які часто ходять за покупками до магазинів чи ринку, є дуже цікаві новини. Справа в тому, що за вікнами наших читачів вже справжня весна, однак із приходом тепла ціни на популярні овочі в нашій країні змінюються залежно від сорту та точки реалізації. Десь ціни падають, а десь навпаки – піднімаються.

Щоб бути в курсі актуальних цін на помідори, огірки та болгарський перець, пропонуємо ознайомитись із цінами великих українських мереж супермаркетів.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Вартість помідорів

Середня вартість помідорів за місяць знизилася майже на 16 гривень, до 102,17 грн/кг. Зменшилися в ціні й рожеві помідори з 180,09 грн/кг до 154,93 грн/кг.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ціни на помідори, скріншот: Minfin
Ціни на помідори, скріншот: Minfin

Вартість огірків

Справжня сенсація у світі гастрономічних товарів українці змогли дочекатися цього моменту – майже на 20 гривень подешевшали й огірки, до 159,00 грн/кг. Гладкі огірки знизилися в ціні із 143,38 грн/кг до 122,40 грн/кг.

Ціни на огірки, скріншот: Minfin
Ціни на огірки, скріншот: Minfin

Вартість болгарського перцю

А ось болгарський перець подорожчав із 228,96 грн/кг до 289,45 грн/кг. Цінник на нього коштує від 259,90 грн/кг (Варус) до 319,00 грн/кг (Новус).

Ціни на болгарський перець, скріншот: Minfin
Ціни на болгарський перець, скріншот: Minfin

Нагадаємо, улюблена страва багатьох стане делікатесом? В Україні різко зростає ціна овочів із борщового набору.

Раніше повідомлялося, найкраще "підживлення" помідорам з йоду, щоб урожаю вистачило "на всю країну": на весь сезон вистачить.

Також, на Україну чекає падіння цін на овочі та м'ясо - скажімо "ні" цибулі по 50 грн/кг.