Чимало наших читачів уже встигли ознайомитися з додатковими добровільними внесками, які можуть збільшити розмір пенсійних виплат, проте це далеко не єдиний спосіб підняти розмір заслужених платежів.

Підвищити розмір пенсійних виплат можна, якщо відмовитися від них при досягненні 60 років, а також продовжувати працювати.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "На пенсії".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Ця "функція" прописана у 29-й статті Закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування". Згідно із законом, якщо українець самостійно ухвалює рішення вийти на пенсію пізніше, його виплату збільшать на певний відсоток.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Так, наприклад, якщо відстрочити пенсію на період до п'яти років – за кожний місяць без пенсії, розмір виплати збільшать на 0,5%; якщо ж відстрочити пенсію на період від п'яти років – за кожний місяць без пенсії розмір виплати буде збільшено на 0,75%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Тобто українець, який вийде на пенсію на 5 років та 7 місяців пізніше, зможе отримати надбавку до пенсії у розмірі близько 50%.

Якщо вам вдалося заробити пенсію у розмірі 5 тис. грн і вирішили продовжити працювати, то при зверненні за виплатою у 65 років та 7 місяців ваша пенсія складе вже 7,5 грн.

Звичайно, відстрочка пенсії виправдається, якщо вам вдалося спочатку заробити непоганий розмір пенсійних виплат, якщо ваша пенсія в 60 років мінімальна, то особливого підвищення ви не помітите.

Пенсія розраховується досить просто, за формулою, де середню зарплату за три минулі роки (а це 12 157,7 грн) множать на співвідношення власної зарплати до середньої, на стаж у роках та на 1%.

Нагадаємо, затягуємо пояси? Що змінилося у тарифах на світ, воду та газ з 1 травня 2023 року.

Раніше повідомлялося, в Україні хочуть знизити пенсійний вік – відпочинок розпочнеться не у 60, 63, 65 років, а набагато раніше.

Також, українським підприємцям виділять від 10 000 до 35 000 доларів: встигніть подати заявку.