У Кабміні розробили цілий механізм, щоб отримувати українську пенсію за кордоном, що слід знати пенсіонерам, які втекли від жахіть війни.

Ті українці, які були змушені покинути свої домівки та виїхати за кордон через війну, що розпочала росія на території України, матимуть змогу отримувати українську пенсію. Про це розповіли в Мінреінтеграції.

Пенсія. Фото:  Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

У Кабміні розповіли, що пенсію можна отримати через міжнародний сервіс "Укрпошти". Відповідну постанову розробили у Мінсоцполітики за результатами нарад з обговорення проблемних питань українських громадян, які знайшли тимчасовий прихисток у Польщі.

Йдеться про відновлення виплат для українських громадян за кордоном, які в Україні отримували пенсію у готівковій формі, – зазначили у відомстві.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Пенсіонери за кордоном зможуть відновити отримання пенсії шляхом надсилання заяви поштою в порядку, визначеному Пенсійним фондом України. У разі технічної можливості в АТ "Укрпошта" здійснювати переказ коштів у країну перебування, пенсії зможуть пересилати, відповідно, пенсіонери, звернувшись у відділення зможуть отримати свої кошти.

Нагадаємо, ми писали, що підвищення тарифів вже підтвердили: експерт оцінив, скільки треба заплатити.

Як повідомляв "Знай.ua", для кого субсидії будуть недоступні з травня: у Мінсоцполітики дали роз'яснення.

Також "Знай.ua" інформував, за побиття дівчат - хуліганство: люди обурилися діями копів у гучній справі.