У ПФУ розповіли, на скільки зросли виплати, адже з 1 березня на 19,7% проведено індексацію пенсій.

З 1 березня пенсійні виплати було перераховано 10,5 мільйона пенсіонерів - 98% тих, хто стоїть на обліку у Пенсійному фонді. Про це заявила в інтерв'ю директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Індексація проводилася в автоматичному режимі, без особистого звернення та для кожного пенсіонера індивідуально.

За її словами, з 1 березня на 19,7% проведено індексацію пенсій, підвищено розміри мінімальних пенсій та пенсійних виплат визначеним категоріям пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

"Щодо величини зростання пенсій після перерахунку, то розмір підвищення для кожного конкретного пенсіонера визначено індивідуально з урахуванням особистих показників людини: закону, згідно з яким було призначено пенсію, року призначення пенсії, тривалості страхового стажу, величини заробітної плати, факту роботи та належності пенсіонера до певної вікової категорії", - зазначила чиновниця.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Підвищення, згідно з рішенням уряду, встановлено в межах від 100 до 1500 гривень. По факту, середній розмір підвищення склав 579,1 гривні.

Нагадаємо, ми писали, що українські пенсіонери мають право обрати вид пенсії, яку будуть отримувати.

Як повідомляв "Знай.ua" працюючі пенсіонери отримають надбавки до пенсії: як рахуватимуть.

Також "Знай.ua" інформував, ціна знизилася, але особливо не розгуляєшся: українцям показали нові цінники на яловичину.