Українці, у яких під час тимчасового перебування за кордоном з'явилася дитина, можуть дистанційно оформити допомогу від держави. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України поділилися з батьками алгоритмом дій.

Повномасштабна війна змусила багатьох українців стати біженцями в інших країнах. При цьому вони залишаються громадянами України та можуть розраховувати на виплати від держави, наприклад, при народженні дитини.

Виплати за дитину. Фото: скрін youtube
Виплати за дитину. Фото: скрін youtube

Українці, які перебувають за кордоном, можуть дистанційного подати документи для призначення допомоги при народженні дитини. Для цього потрібно слідувати алгоритму:

  • відкрити рахунок у банку для соціальних виплат (зробити це можна дистанційно);
  • заповнити заяву на призначення допомоги при народженні дитини;
  • до заяви додати видані компетентними органами країни перебування копії документів про народження дитини (з перекладом українською мовою);
  • надіслати заяву та документи поштою до органу соціального захисту населення за своїм зареєстрованим місцем проживання в Україні.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

У Мінреінтеграції зазначили, що звернутися по цю допомогу можна протягом 12 місяців після народження дитини. Також на період дії карантину надається ще один додатковий місяць.

Як оформити допомогу при народженні дитини. Фото: Мінреінтеграції
Як оформити допомогу при народженні дитини. Фото: Мінреінтеграції

Раніше портал Знай повідомляв, пенсія для українців за кордоном: що потрібно зробити, щоб отримувати виплати.

Також наш портал інформував, українським біженцям нагадали про те, що потрібно звітувати про доходи.

Крім того, ми писали, українські переселенці нарешті без проблем зможуть оформити документи: спростили реєстрацію місця проживання.