Усім нашим читачам, які розраховують отримати грошову допомогу від держави на оплату комунальних послуг, буде корисно дізнатися, що зараз в Україні вирішили спростити цю процедуру. Тепер громадяни особисто отримуватимуть повідомлення про те, чи мають вони право на таку допомогу.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соцполітики України Оксани Жолнович в ефірі однієї з українських радіостанцій.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Ми плануємо спрощення та подальшу цифровізацію нашої соціальної допомоги, і починатимемо з субсидій, тому що це досить масова допомога — 2,2 млн господарств", — наголосила міністр.

Оксана Жолнович, фото: Facebook
Оксана Жолнович, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За її словами, збільшиться кількість реєстрів, які надаватимуть інформацію Пенсійному фонду, у тому числі щодо доходів громадян. Завдяки цьому можна буде автоматично визначити право людини на допомогу з оплати ЖКП до її звернення щодо призначення таких виплат.

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

"Ми зможемо сказати: ви маєте право на субсидію. Ми бачимо, що вас п'ять членів сім'ї проживають разом, ось ваші доходи — ми здійснили такий обмін, таку верифікацію. Ваші витрати на комуналку більші, ніж ваші доходи у відсотковому співвідношенні — ми можемо вам таку допомогу запропонувати", - розповіла Оксана Жолнович.

Після цього людина зможе вирішити — чи потрібна їй житлова субсидія і підтвердити заявку чи ні. Пакет документів за неї буде сформовано.

Повідомляти про право на субсидію планують через мобільний додаток "Дія", особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду або смс-повідомлень.

У перших двох випадках людина зможе підтвердити подання заявки на онлайнову допомогу, в останньому — їй потрібно буде звернутися до ЦНАУ, сервісного центру ПФУ або до уповноважених місцевих органів влади для оформлення субсидії.

Нагадаємо, субсидії почнуть призначати по-новому: у Мінсоцполітики попередили про зміни.

Раніше повідомлялося, деяким пенсіонерам можуть урізати частину виплат: у ПФУ розповіли, кого торкнеться.

Також, українцям пригрозили штрафами до 85 тис грн: за які порушення каратимуться.