Дострокова пенсія: хто має право на її отримання

У ПФУ поцікавилися, якими документами підтверджується захворювання тяжкохворої дитини, після чого матері надається дострокова пенсія.

Матері, які виховали тяжко хворих дітей (яким не встановлена ​​інвалідність) до шестирічного віку, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення віку 50 років та за наявності не менше 15 років страхового стажу. Такі норми, пояснює ПФУ, встановлено у статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

Alyosha довела весь світ до сліз на сцені "Євробачення-2023", показавши просту історію України: "Плачу, тремчу, сумую"

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відома українська виконавиця, дружина фронтмена "Антітіла" Тараса Тополі Alyosha виступила на сцені "Євробачення-2023".

Жінка вразила кожного виступом у парі із мега-знаменитою британською зіркою Ребеккою Фергюсон під час першого півфіналу.

Вони виконали легендарний хіт гурту Duran Duran під назвою "Ordinary World", проте додавши родзинку у вигляді нової інтерпретації. Але найбільше уваги було приділено саме тривожною історією, з якою зіткнулися мільйони українців 24 лютого 2022 року. І візуалізацією всього того, що ми маємо на душі.

У "Нафтогазі" розповіли про нові суми у платіжках: "Закладено в умови тарифу..."

Наші читачі повинні знати, що 30 квітня поточного року минув термін дії попередніх довгострокових контрактів на постачання газу побутовим споживачам. Першого дня травня газопостачальні компанії оприлюднили нові тарифи.

На даний момент тарифи коливаються від 7,70 до 9,99 грн за кубометр. Багатьох українців цікавить питання, чи буде підвищено тарифи на блакитне паливо найближчим часом.

Відповідь на це запитання надали у прес-службі компанії "Нафтогаз", яка постачає газ абсолютній більшості побутових споживачів.

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

Електроенергія для населення: у Раді пропонують підвищити тарифи лише для однієї категорії українців

В Україні активно обговорюється тема підвищення тарифів на електроенергію. В уряді розглядають кілька варіантів, але ще не дійшли єдиного рішення.

Своїм баченням зміни тарифів поділилася в інтерв'ю "Українським Новинам" депутат Верховної Ради від фракції "Голос", член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Інна Совсун.

Інна Совсун пропонує внести зміни до тарифоутворення, адже зараз він субсидований для всіх – все одно олігарх ти чи живеш на одну пенсію. Насамперед запровадити більше градацій, оскільки існуючих (менше і більше 250 кВт/год) недостатньо.

Відключення електроенергії, скріншот: Youtube
Відключення електроенергії, скріншот: Youtube

Українська астролог назвала дату повернення всіх земель, окупантам час звалювати

Український астроексперт Юлія Погорельченко, яка користується популярністю завдяки своїм коротким прогнозам на цілі тижні вперед, визначила, коли може розпочатись контрнаступ української армії та подальше звільнення окупованих росіянами наших територій.

На сторінці особистого блогу в мережі Instagram Юлія зазначила, що контрнаступ ЗСУ триватиме до серпня 2023 року.

Захисники України, скріншот: YouTube
Захисники України, скріншот: YouTube