З огляду на нинішні ціни навіть купівля базових продуктів обходиться українцям у пристойну суму. Наприклад, вартість макаронних виробів досягла рекордного рівня, але у першій половині травня почала знижуватися. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Запастись необхідними продуктами – справжній виклик для гаманців українців. Навіть купівля основних товарів, таких як крупи, макарони та хліб, обходиться у досить суттєві суми. Втім, у першій половині травня супермаркети трохи послабили ціни на макаронні вироби.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 13 травня макарони пір'я в середньому продаються по 28,55 гривні за кілограм. У квітні середній цінник був на рівні 30,00 гривні, тобто здешевлення становило 1,45 гривні. Ціни на продукт тримаються у діапазоні від 26,90 до 32,50 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Водночас вермішель довга знизилася в ціні з 28,39 до 26,90 гривні за кілограм. Коротку вермішель у середньому продають по 27,89 гривні за кілограм, у квітні цінник на неї був на рівні 30,44 гривні за кілограм.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що виживати стане трохи простіше: в Україні дешевшають соціально значущі продукти.

Також наш портал інформував, в Україні дорожчає соняшникова олія: як змінилися ціни та де можна купити подешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ситна вечеря стане ще й дешевою: українські супермаркети оновили ціни на гречку, яйця та соняшникову олію.