Сезон пікніків на низькому старті: українцям показали нові ціни на свинину

В Україні змінилася вартість свиней забійних кондицій. Середньозважена ціна досягла позначки 71,9 гривні за кілограм, що на 7,6% дешевше, ніж тижнем раніше. Закупівельні ціни на живець свиней за підсумками перших торгів травня досягли позначки 71-72 гривні. Втім, в окремих регіонах України спостерігалися й вищі, а також низькі цінники. За даними аналітиків, регіональна розбіжність цін стала менш виразною, ніж тижнем раніше і коливається в межах 1 гривні за кіло. За спостереженнями представників м'ясопереробної галузі, зниження цін на свинину не призвели до суттєвого пожвавлення торгівлі.

Приват24 перестане працювати: українцям зробили важливе оголошення

Приват24. Фото: скрін youtube
Приват24. Фото: скрін youtube

ПриватБанк повідомив українців про зупинення роботи інтернет-банкінгу. Приват24 перестане працювати у ніч проти 14 травня. У ПриватБанку заявили, що припинення роботи Приват24 пов'язане з проведенням планових регламентних робіт. Здійснювати будь-які операції буде неможливо з 01:00 до 04:00. У ПриватБанку порекомендували українцям планувати важливі операції з урахуванням проведення технічних робіт, а по можливості відкласти їх до ранку.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

"ЗСУ мають зайти до росії": американський експерт пояснив необхідність цього кроку

Пітер Зейан. Фото кадр з "Youtube"
Пітер Зейан. Фото кадр з "Youtube"

Експерт із геополітики, колишній аналітик Stratfor Пітер Зейан розповів у своєму блозі на Youtube, що для успішного завершення війни, для України буде недостатньо вийти на кордони 1991 року. Пітер розмірковує про те, що коли успішним контрнаступом ЗСУ вийдуть на кордони 1991 року, росія все-одно буде пробувати досягти реваншу. Щоб цілковито перемогти росію треба зруйнувати два “логістичні хаби" - Бєлгород та Ростов-на-Дону.

Українців здивували новими цінами на гречку: скільки просять за популярну крупу у супермаркетах

Варена гречка. Фото: скрін youtube
Варена гречка. Фото: скрін youtube

Гречка - одна з найпопулярніших круп в Україні, яка завжди має підвищений попит і з кожним місяцем вона стає все доступнішою. Як змінився цінник на продукт у травні, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін. В 2022 році цінники на гречку почали підніматися з весни і досягли піку наприкінці літа. Вартість крупи сягала 100 гривень за кілограм і навіть більше. Втім, зі збиранням нового врожаю ситуація почала покращуватись. Починаючи з вересня минулого року, ціни на продукт почали знижуватися і продовжують повзти вниз навіть цієї весни. Так, станом на 12 травня 2023 року середній цінник на гречку становить 52,43 гривні за кілограм.

Що робити українцям, які замість повістки отримали оповіщення: пояслення експерта

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube
Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

В Україні триває війна та загальна мобілізація. Так, можуть отримати повістки усі чоловіки призовного віку від 18 до 60 років. Але окрім повісток представники військкомату вручають також оповіщення. Повістка до військкомату і оповіщення - це не одне і те ж. Повістка - це документ-розпорядження, яке зобов'язує конкретну людину прибути в певний термін в ТЦК і СП - територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Оповіщення - це теж розпорядження від керівника районного (міського) ТЦК і СП, але на відміну від повістки оповіщення вручають не конкретній людині.