В Україні триває війна, яка завдає суттєвої шкоди нашій економіці. Після початку повномасштабного вторгнення багато українців втратили роботу та можливість отримувати дохід.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Українські сім'ї з низькими доходами мають право на щомісячну державну допомогу.

Порядок та особливості отримання такої допомоги прописано у постанові Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 р. № 250.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Значна частина українців має право на допомогу від держави в розмірі до 3600 гривень.

Право на такі виплати мають малозабезпечені українські сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких нижчий за прожитковий мінімум.

У 2023 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становить 2589 гривень.

Виплати від 1207 гривень до 3682 гривень надають щомісяця впродовж пів року.

Подати заяву на отримання державної допомоги потрібно за місцем фактичного приживання або реєстрації в ЦНАПах, виконавчих органах місцевої влади та в органах соціального захисту.

Соціальна допомога. Фото: Youtube
Соціальна допомога. Фото: Youtube

Звісно ж, для цього потрібно зібрати необхідний пакет документів, які підтверджують право на отримання виплат від держави.

Через 6 місяців українці мають право повторно звернутись за призначенням допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Мінсоцполітики пояснили, скільки заборгували пенсіонерам: люди не отримали мільярди.

Також наш портал інформував, що українцям дозволили отримувати екстрену соціальну допомогу: хто перший у черзі на виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як відновити документи на право власності у разі їхньої втрати чи знищення: докладна інструкція.