Для наших дорогих читачів, які вже вийшли на заслужений відпочинок та хочуть дізнатися, як перевести свої виплати на іншу картку, до іншого банку, є дуже важлива інформація. Фахівці з Пенсійного фонду України детально розповіли, як це зробити.

Про це стало відомо завдяки відповіді прес-служби ПФУ на питання українки під однією із публікацій у мережі Facebook.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

"Допоможіть, будь ласка, перевести отримання пенсії на іншу картку та банк! Дякую", - написала жінка.

У відповідь на це ПФУ роз'яснили, що для зміни банківських реквізитів необхідно відкрити рахунок в обраному уповноваженому банку та подати відповідну заяву до сервісного центру Головного управління ПФУ. У цьому заяву можна подати як особисто, і через уповноважений банк.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Заяву можна подати до ПФУ в електронній формі через веб-портал електронних послуг. Зокрема, одержувачу необхідно зайти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

У розділі "Про пенсійне забезпечення" перейти до підрозділу "Внесення змін до пенсійної справи", де необхідно обрати вкладку "Заява на зміну виплатних реквізитів (у разі зміни банківських реквізитів або адреси проживання)".

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

"Вам потрібно заповнити всі обов'язкові поля та прикріпити скан-копії наступних документів: паспорт, ідентифікаційний код, заяву з реквізитами з банківської установи. Анкету-заяву необхідно підписати за допомогою КЕП та надіслати до Пенсійного фонду. Результати обробки обігу (зміни банківських реквізитів) будуть відображено в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України у вкладці "Мої повідомлення", - додали в ПФУ.

Нагадаємо, зарплата велика, стажу достатньо, а пенсія маленька: які можуть бути причини.

Раніше повідомлялося, у Пенсійному фонді розповіли, кого з українців не відпустять на пенсію у 60 років.

Також, сезонна робота: як вважають стаж українцям при нарахуванні пенсії.