В Україні подвійне громадянство не заборонено законом, тому, до адвоката звертаються багато українців, які набули українського громадянства не вийшовши з громадянства іншої країни.

Адвокат Ростислав Кравець, на своєму Youtube-каналі розповів, що виявилось, що в Україні дуже велика кількість громадян мають подвійне громадянство.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Тож до нього, як до адвоката, звертаються українці, яких цікавить питання, чи можуть вони бути мобілізовані у разі наявності в них громадянства іншої країни, чи підданства іншої країни, чи будь-яких інших документів, що підтверджують наявність подвійного громадянства.

Ті особи, які виїжджають на постійне місце проживання, можуть знятися з військового обліку. Але це окрема ситуація, коли особа виїжджає на постійне місце проживання.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

А от ті особи, які проживають в Україні та не виїжджають на постійне місце проживання в іншу країну, не мають підстав не бути мобілізованими через наявність іншого громадянства.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Ці особи які не вийшли з громадянства України, можуть бути мобілізовані. Навіть якщо вони повідомлять про наявність другого громадянства. — зазначив адвокат.

Він також порадив звернутися у ТЦК та повідомити про друге громадянство, для того, щоб надалі не виникало питань і при будь-яких неприємних ситуаціях, їх не звинувачували ще й в державній зраді.

Тим більше якщо мова йде про громадян росії та білорусі.

Нагадаємо, ми писали, що мобілізація в Україні: кого не зможуть примусово забрати до лав ЗСУ.

Як повідомляв "Знай.ua" десятки тисяч гривень штрафу із конфіскацією: за які порушення у водіїв можуть відібрати "залізного коня".

Також "Знай.ua" інформував, як чоловік може законно виїхати за кордон – у Держприкордонслужбі роз'яснили деталі.