Максимальний вік військової служби для українських чоловіків наразі дорівнює 60 років.

Згідно з українським законодавством, під час особливого періоду, яким є воєнний стан, декого можуть мобілізувати після 60 років. Про це йдеться в ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу".

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Яку категорію військових можуть призвати на службу понад граничний вік мобілізації. Мова йде про військових, які мають вище офіцерське звання: генерал-майора, генерал-лейтенанта, генерал-полковника, генерала армії України.

Також законом передбачено, що під час особливого періоду за власним бажанням військові без звань також можуть залишаться на службі ще 5 років. Тут немає поділу на категорії чи приналежність до військових формувань.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Треба зазначити, що в такому разі діє єдина умова — професійна підготовка та унікальний досвід практичної роботи на займаній посаді. Також обов'язковим є висновок військово-лікарської комісії про придатність за станом здоров’я.

Варто сказати, що в Україні деякі чоловіки та жінки мають відстрочку, тож на них не розповсюджується обов’язкова мобілізація.

Йдеться про причини за станом здоров’я, через навчання у закладах вищої освіти, бронювання на роботі, викладання або заняття наукою, за сімейними обставинами та професійною діяльністю.

Нагадаємо, ми писали, що українцям роз'яснили, чи можуть призвати багатодітних батьків.

Як повідомляв "Знай.ua" адвокат пояснив, що робити, та як діяти, якщо військовий квиток вимагають всюди.

Також "Знай.ua" інформував, як штрафують підприємства за порушення обліку військовозобов'язаних.