На виконання вимог закону України "Про поштовий зв'язок", який набув чинності з 25 травня 2023 року, "Укрпошта" повідомляє про припинення прийому та доставки бандеролей з 1 липня.

Прес-служба поштового оператора зазначає, що в якості альтернативи клієнтам пропонується інші види пересилання, такі як використовувати листи, дрібні пакети та посилки.

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Згідно з новим законом "Про поштовий зв'язок", одним із спрощень є скасування бандеролей. З цього приводу прес-служба повідомила, що, починаючи з 1 липня 2023 року, "Укрпошта" вже не прийматиме і доставлятиме їх.

При цьому там додають, якщо клієнт вже купив марку для того, щоб відправити бандероль... її потрібно використовувати виключно до кінця першого півріччя. До 1 липня 2023 року.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вартість доставки бандеролі в межах України вагою до 250 грамів знаходиться на рівні вартості доставки звичайного листа, якщо маса збігається. Ціна складає 18 грн (без ПДВ), якщо відправлення вибрано статус "непріоритетної" посилки. В іншому випадку – 22,5 грн (без ПДВ).

Укрпошта. Фото: скрін youtube
Укрпошта. Фото: скрін youtube

Ситуація трохи змінюється, якщо відправляти до одного кілограма, коштуватиме вона 36,45 грн (без ПДВ). Якщо вага вдвічі більша – до 2 кг – від 48 до 60 грн (без ПДВ).

Нагадаємо, "Укрпошта" знижує тарифи на доставку, але відчують це не всі: хто платитиме менше

Як повідомляв "Знай.uа", посилки "Нової пошти" будуть доставлятися не так, як раніше: у компанії пояснили, в чому каверза

Знай.ua писав, японець- волонтер з Харкова поскаржився, що його тричі обікрали на "Укрпошті": "Це мародерство"