Український уряд, якщо є необхідність, може допомогти сім'ї оплатити комунальні платежі, виплачуючи житлову субсидію. Ми маємо важливу інформацію для наших читачів, як відбувається виплата субсидії після смерті одержувача.

У разі, якщо такі виплати було призначено, але не отримано у зв'язку зі смертю того, на кого було оформлено допомогу, гроші може отримати один із членів домогосподарства, з урахуванням яких призначалася допомога на оплату комуналки.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Однак це не буде зроблено автоматично, для отримання субсидії, оформленої на померлого члена сім'ї, необхідно подати письмове звернення в строк не пізніше ніж за три місяці з моменту смерті одержувача.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Таку норму прописано у пункті 3 Положення про порядок призначення житлової субсидії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 N 848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, надання скрапленого газу палива".

У середньому сума субсидії на неопалювальний сезон становить 350-400 грн на місяць, проте сума індивідуальна і залежить від доходу конкретної сім'ї. У Пенсійному фонді нагадують, що неопалювальний сезон триватиме до 30 вересня. У цей період субсидія продовжується автоматично в більшості випадків.

Нагадаємо, в Україні підвищують тарифи на розподіл світла: влітку сім'ям доведеться віддати останнє.

Раніше повідомлялося, що у 55 років, навіть якщо немає стажу: хто з українців може вийти на пенсію на особливих умовах.

Також, у цих випадках припинять виплати: у ПФУ попередили, коли субсидію зупинять.